Arbeidsongeschiktheidsverzekering

De beste arbeidsongeschiktheidsverzekering

Als zelfstandige kan u ervoor kiezen om een verzekering te nemen in het geval van arbeidsongeschiktheid. U bent dan verzekerd als u onverhoopt geen inkomsten meer kan maken als gevolg van ziekte of andere oorzaken waardoor u uw bedrijf niet kan voeren of uw beroep kan uitoefenen.

Niet goedkoop maar wel nodig

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering is niet goedkoop. Daarom is het voor veel kleine zelfstandigen (ZZP-ers, starters, ondernemers) een hoge drempel om te doen. U kan overwegen om zelf een bepaald appeltje voor de dorst te sparen. Maar is dat wel voldoende in voorkomende gevallen? Bedenk in elk geval dat niets zeker is in het leven, het is de vraag of u zich overal voor moet verzekeren.

De dekking van een arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zelfstandigen kan sterk varieren en dient u echt te kennen op detailniveau. Vaak wordt alleen bij uitzonderlijke gevallen uitgekeerd, en dan ook vaak maar in beperkte mate.

Toch kan het in een aantal gevallen verstandig zijn om u te verzekeren. Laat u adviseren door een onafhankelijk financieel adviseur en maak een afweging tussen kosten en risico. Ga de premies en dekking vergelijken en vraag online een offerte op.

Vind hier een voordelige arbeidsongeschiktheidsverzekering. Bij een aantal verzekeraars krijgt u een aantrekkelijke korting in de eerste jaren. Sluit online een goedkope arbeidsongeschiktheidsverzekering af.

Werkeloosheidsverzekering

Ondernemers kunnen zich ook verzekeren tegen werkeloosheid. De premies van dergelijke verzekeringen zijn vrij prijzig. En de voorwaarden en hoogte van de uitkeringen zijn vaak vrij beperkt. Denk goed na of u dit risico wilt afdekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *