WA Casco autoverzekering

Wat is de WA autoverzekering precies?

In Nederland bent u verplicht om een autoverzekering af te sluiten als u een auto heeft. De Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen bepaalt dat u specifiek voor uw auto en deelname aan het verkeer een aparte wettelijke aansprakelijkheidsverzekering, de zogenaamde WA autoverzekering, dient af te sluiten voor eventuele schade aan derden. Dit soort schade valt niet onder de reguliere wettelijke aansprakelijkheidsverzekering die men reeds verplicht is om af te sluiten.

Wat wordt gedekt?

Bedenk dat u alleen verzekerd bent voor schade aangericht aan derden. U en uw auto zijn niet verzekerd voor eigen schade. Bij een botsing of iets dergelijks veroorzaakt door een ander kan u waarschijnlijk kosten verhalen op de ander. Maar bent u zelf de veroorzaker, dan dient u zelf alle kosten van de eigen schade te dragen.

Doorgaans wordt een WA autoverzekering ook wel een WA-casco verzekering genoemd. Naast deze WA-casco verzekering kan u kiezen voor een WA-beperkt-casco autoverzekering of Allrisk autoverzekering.

Kijk bij WA autoverzekering voor meer informatie.

Vind autoverzekering

Weet uw welke dekking u wilt? Het is dan handig om op zoek te gaan naar de beste autoverzekering voor uw situatie. Kijk bij autoverzekeringen vergelijken.

Check de andere vormen van dekking van een autoverzekering.
WA-beperkt-casco autoverzekering
Allrisk autoverzekering

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *