Dekking autoverzekering

Soorten dekking autoverzekering

Een autoverzekering heeft een standaard dekking, namelijk de wettelijke aansprakelijkheid voor schade aan derden (WA-casco). Maar naast deze standaard basisdekking kunt u zich extra verzekeren voor schade die u aan derde berokkent of van onbekenden. Denk na over de dekking die u wilt; van WA-beperkt tot Allrisk dekking.

Er zijn verschillende vormen van dekking van een autoverzekering.
WA-casco autoverzekering
WA-beperkt-casco autoverzekering
Allrisk autoverzekering
Kijk verder voor een uitgebreide uitleg van de verschillende vormen van dekking van autoverzekeringen.

Wanneer welke dekking?

Bij nieuwe autos is het verstandig om een all-risk verzekering af te sluiten. Gebruikte autos jonger dan 8 jaar kunnen het beste Beperkt-casco worden verzekerd. En autos ouder dan 8 jaar hebben een lage executiewaarde, het is dan handig om gewoon een WA-casco verzekering te nemen. Lees het advies van de Consumentenbond over welke dekking autoverzekering het beste is in uw geval.

Aanvullende verzekeringen

Bij een autoverzekering worden diverse aanvullende verzekeringen aangeboden. Het is vaak voordelig om deze dan ook maar gelijk af te sluiten. De meest aangeboden aanvullende verzekeringen bij een autoverzekering zijn een inzittendenverzekering, zowel voor de chauffeur als voor de passagiers en een rechtsbijstandsverzekering voor de auto. Daarnaast kunt u zich nog verzekeren met een no claim verzekering; deze beschermt u tegen een terugval in de no-claim korting als u onverhoopt toch schade heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *