Goedkoop Verzekering

Soorten reisverzekeringen

Informatie over reisverzekeringen

Dekking

Niet alle reisverzekeringen hebben een gelijke dekking. Er zijn variaties in locatie en activiteiten. Qua locatie is vooral belangrijk of u binnen Europa of verder weg op vakantie gaat. Voor activiteiten moet u bedenken of u risicovolle activiteiten gaat beoefenen, zoals skiën of bergbeklimmen.

Locatie:
De meeste gebruikte dekkingsgebieden zijn Europa en de rest van de wereld. U kan een dekking voor geheel Europa kiezen, vaak vallen daar ook de landen aan de Middellandse Zee onder, zoals Turkije, Egypte, Tunesie en Marokko. U kunt ook voor de hele wereld kiezen, u bent dan verzekerd voor vakanties in alle landen. De meeste mensen gaan vaak alleen binnen Europa op vakantie. U bespaart dan een hoop geld als u niet voor de werelddekking kiest.

Activiteiten / risicosporten:
U kan wintersportdekking nemen. Ook hier geldt dat u kan kiezen voor een doorlopende wintersportdekking of een eenmalige wintersportdekking. U kan dekking voor risicovolle avontuursporten kiezen, zoals duiken, skieen en bergbeklimmen.

Duur

De duur kan variëren, van doorlopend tot eenmalig. U kunt dan ook kiezen tussen doorlopende of eenmalige reisverzekering.

De doorlopende reisverzekering loopt door zonder begindatum en einddatum. Dit is vaak de goedkoopste manier om u te verzekeren als u meerdere malen per jaar op vakantie gaat.

De eenmalige of aflopende reisverzekering is eenmalig en heeft een bepaalde duur. U sluit deze doorgaans af voor een vakantie.

Verder zijn er nog speciale reisverzekeringen voor een bepaalde langere duur, denk bijvoorbeeld aan een stage in het buitenland.

Annulering

Gekoppeld aan de reisverzekering kunt u een annuleringsverzekering nemen. U bent dan verzekerd voor gevallen dat de reis geen doorgang kan vinden.

Exit mobile version