Rechtsbijstandverzekering

Vind de meest voordelige rechtsbijstandverzekering

Wat is een rechtsbijstandverzekering?

Een rechtsbijstandverzekering biedt u hulp bij juridische conflicten. Dit kan gaan van hulp bij ontslag, het aankopen van een huis, medische rechtsbijstand of conflicten met een van uw buren. Het is niet altijd zo dat conflicten in het verkeer zijn gedekt. De hulp vindt doorgaans in natura plaats, dat wil zeggen door het aanbieden van juridische dienstverlening. Een juridisch conflict loopt al snel in de papieren, en veel mensen willen of kunnen dit risico niet zelf dragen. Het is dan verstandig om deze verzekering af te sluiten. Met een rechtsbijstandverzekering wordt u niet verrast door plotselinge hoge kosten van een advocaat.

Wanneer een rechtsbijstandverzekering?

Het is niet voor iedereen voor de hand liggend om een rechtsbijstandverzekering te nemen. Als u minder dan modaal verdient (jaarinkomen van euro 30.000), dan kunt u vaak aanspraak maken op de rechtshulpwinkel of een pro deo advocaat. Het is dan in feite overbodig om u te verzekeren voor rechtsbijstand. Maar als u meer dan modaal verdient, dan kan het aan te bevelen zijn om een verzekering voor rechtshulp te nemen. Dit geldt bij de volgende situaties;

  • Als u regelmatig goederen verkoopt of koopt, zoals een huis, auto of boot
  • Als u een mindere zekere baan hebt, u kunt dan hulp krijgen bij eventuele ontslag
  • Als u een onzekere relatie hebt.

Als u meer dan tweemaal modaal verdient, dan doen bovenstaande omstandigheden zich vaker en in grotere mate voor, en zijn de verzekeringskosten in verhouding tot de risicos relatief acceptabeler. Let wel, u kan de verzekering niet afsluiten als een conflict al speelt. U dient zich vooraf te verzekeren.

Goedkope rechtsbijstandverzekering

Rechtsbijstand is een specifieke niche bij de verzekeraars, niet alle verzekeringsmaatschappijen bieden deze verzekering aan. Er zijn enkele grotere en bekende verzekeraars die dit product aanbieden. Vergelijk alle goedkope rechtsbijstandverzekeringen. Kijk waar u de goedkoopste verzekering voor rechtsbijstand vindt en welke rechtsbijstandverzekering u wenst af te sluiten.
Lees meer hierover op Rechtsbijstandverzekeringen of op Advies voor afsluiten rechtsbijstandverzekering.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *