Uitvaartverzekering

Vind de meest voordelige uitvaartverzekering

Een onderwerp waar veel mensen niet aan willen denken; overlijden en de manier om afscheid te nemen van deze wereld. Er zijn diverse verzekeringen waar u dit mee kunt regelen; de uitvaartverzekering of de begrafenisverzekering.

Wat wilt u?

U kunt uw begrafenis of uitvaart op allerlei manieren regelen. En de kosten kunnen aanzienlijk zijn. Een standaard begrafenis loopt al aardig in de papieren. Een reguliere begrafenis, zonder franje, kost al snel euro 6.000. Maar vaak wilt u toch wat extras; in plaats van koffie met cake toch iets met meer sfeer. Of wilt u allerlei extra activiteiten of een borreltje? Het kan allemaal, het gaat om u. Dit kunt u zelf vooraf regelen. Door hiervoor een uitvaartverzekering af te sluiten. Of door dit goed (notarieel/testamentair) vast te leggen. Hieronder gaan wij in op de mogelijkheden van een verzekering voor een uitvaart.

Dekking

Uitvaartverzekeraars dekken op twee manieren; in geld of in natura. In het eerste geval, uitkering in geld, krijgt u een vrij besteedbaar bedrag uitgekeerd, maar dan dienen uw nabestaanden vervolgens alles zelf te regelen. In het tweede geval, in natura, wordt de uitvaart voor het grootste deel voor u geregeld. Hiermee belast u uw nabestaanden op een al moeilijk moment met geregel en gedoe.

Alternatief voor een verzekering, is dat u zelf voor de benodigde kosten spaart. U weet doorgaans echter niet wanneer het voorval zich voordoet. En u dient het geld te allen tijde opzij gezet te hebben, en niet opgemaakt aan andere zaken. Bij een natura-uitvaartverzekering is een overduidelijk voordeel dat op het moment zelf alle zorg uit handen wordt genomen, en het voor uw nabestaande wordt geregeld.

Voordelige uitvaartverzekering

Er blijken forse prijsverschillen in uitvaartverzekeringen. Het verschil bedraagt een paar euro per maand, maar kan zomaar euro 5.000 over de gehele looptijd schelen (!). Het loont daarom zeker om te vergelijken. Vind hier de meest voordelige uitvaartverzekering. Op internet kunt u rustig en doordacht de verschillende aanbieders vergelijken. De grote vergelijkingswebsites zoals Independer.nl en Consumentenbond.nl bieden prima mogelijkheden om een voor u geschikte uitvaartverzekering te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *