Verzekering tips

Tips voor een voordelige verzekering

Wij geven enkele tips voor het vinden van een voordelige verzekering. Of het nu gaat om een autoverzekering, reisverzekering of zorgverzekering.

Tip 1 : Bepaal wat u wilt verzekeren

Niet alles hoeft te worden verzekerd. In Nederland zijn we toch wel een beetje oververzekerd, zegt de financiele sector zelf. Bedenk welke zaken u perse wilt verzekeren, omdat u de dienaangaande risicos niet zelf kan dragen. Daarbij geldt dat een aantal verzekeringen gewoon wettelijk verplicht is, zoals een WA-verzekering, een zorgverzekering en een autoverzekering.

Tip 2: Kies welke dekking u wilt

Kijk voor elke verzekering die u wilt afsluiten, welke dekking u wilt. Wilt u veel eigen risico en een lage premie? Of wilt u juist dat alle voorkomende risicos zijn gedekt? De mate van dekking is van grote invloed op de premie die jaar in jaar uit betaald moet worden.

Tip 3: Kijk rond en kies de voordeligste verzekering

Vergelijk de verschillende verzekeraars aan de hand van een gelijk product. Dit kunt u doen op diverse vergelijkingssites zoals de Consumentenbond (dan dient u wel lid te zijn), Fx.nl, Independer.nl, vergelijken.nl en Vergelijkingssite.nl.
Maar u kunt ook eens te raden gaan bij vrienden of familie. Het zal u verbazen hoe graag zij u willen helpen en hun ervaringen met u delen.

Tip 4: Niet happen op lokkertjes

Laat u niet verleiden door tijdelijke kortingen. U blijft namelijk waarschijnlijk toch jaren hangen bij dezelfde verzekeraar zoals alle Nederlanders.

Tip 5: Combinatiekorting

De verzekeraars bieden korting als u meerdere verzekeringen bij hen afsluit, de zogenaamde pakketkorting. Het voordeel is dat dit doorgaans een permanente doorlopende korting betreft. U krijgt jaar in jaar uit korting, en niet alleen het eerste jaar. Sluit meerdere verzekeringen bij een verzekeraar af. Dat bespaart u een hoop geld.

Kijk verder

Kijk verder voor de verzekering die u zoekt;
Autoverzekering
Woonverzekering
Rechtsbijstandverzekering
Bedrijfsverzekering
Reisverzekering
Zorgverzekering
Overlijdensrisicoverzekering
Huisdierenverzekering

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *