Goedkoop Verzekering

Verzekering tips

Tips voor een voordelige verzekering

Wij geven enkele tips voor het vinden van een voordelige verzekering. Of het nu gaat om een autoverzekering, reisverzekering of zorgverzekering.

Tip 1 : Bepaal wat u wilt verzekeren

Niet alles hoeft te worden verzekerd. In Nederland zijn we toch wel een beetje oververzekerd, zegt de financiele sector zelf. Bedenk welke zaken u perse wilt verzekeren, omdat u de dienaangaande risicos niet zelf kan dragen. Daarbij geldt dat een aantal verzekeringen gewoon wettelijk verplicht is, zoals een WA-verzekering, een zorgverzekering en een autoverzekering.

Tip 2: Kies welke dekking u wilt

Kijk voor elke verzekering die u wilt afsluiten, welke dekking u wilt. Wilt u veel eigen risico en een lage premie? Of wilt u juist dat alle voorkomende risicos zijn gedekt? De mate van dekking is van grote invloed op de premie die jaar in jaar uit betaald moet worden.

Tip 3: Kijk rond en kies de voordeligste verzekering

Vergelijk de verschillende verzekeraars aan de hand van een gelijk product. Dit kunt u doen op diverse vergelijkingssites zoals de Consumentenbond (dan dient u wel lid te zijn), Fx.nl, Independer.nl, vergelijken.nl en Vergelijkingssite.nl.
Maar u kunt ook eens te raden gaan bij vrienden of familie. Het zal u verbazen hoe graag zij u willen helpen en hun ervaringen met u delen.

Tip 4: Niet happen op lokkertjes

Laat u niet verleiden door tijdelijke kortingen. U blijft namelijk waarschijnlijk toch jaren hangen bij dezelfde verzekeraar zoals alle Nederlanders.

Tip 5: Combinatiekorting

De verzekeraars bieden korting als u meerdere verzekeringen bij hen afsluit, de zogenaamde pakketkorting. Het voordeel is dat dit doorgaans een permanente doorlopende korting betreft. U krijgt jaar in jaar uit korting, en niet alleen het eerste jaar. Sluit meerdere verzekeringen bij een verzekeraar af. Dat bespaart u een hoop geld.

Kijk verder

Kijk verder voor de verzekering die u zoekt;
Autoverzekering
Woonverzekering
Rechtsbijstandverzekering
Bedrijfsverzekering
Reisverzekering
Zorgverzekering
Overlijdensrisicoverzekering
Huisdierenverzekering

Exit mobile version